Filtrer efter

Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Kompostorm

Kompostorm er en fin måde at lave din egen ormekompost til jordforbedring til alle dine planter og til jordforbedring i dine grønsags og staudebede.

Kompostorm er, som navnet siger, bedst til at trives i en kompostbeholder, hvor de meget hurtigt opformerer sig, og de omsætter dermed hurtigt store mængder kompost.

Kompostorme æder al slags organisk affald, men kan godt lide det grønne affald fra køkkenet, så det kan du jo evt. også tilføre.

Du skal ikke vende komposten, når du bruger kompostorme, da de befinder sig lige over det lag, som de har omsat og det nye affald. Det vil du tydeligt kunne se, når de er blevet virkelig mange efter et stykke tid. Hvis komposten virker meget kompakt, kan du evt. med engreb løfte lidt op i kompostmaterialet. Om det er nødvendigt, afhænger helt af det tilførte kompostmateriale. 

Hvis man bruger kompostorme i en lukket beholder og tilfører store mængder vådt husholdningsaffald, skal man bestemt ikke vande, da problemet her er, at affaldet er for vådt.

I en åben kompostbeholder er det derimod nødvendigt at vande – i hvert fald i sommerhalvåret – for at holde komposten tilpas fugtig. Når du er nødt til at vande for at holde varmen nede, er det fordi det er så meget gødning med i.

Kompostorme tåler ikke temperaturer meget over 30° C, så når du får dem, så tilsæt dem i yderkanten, så de har mulighed for selv at anbringe sig i en zone med en tilpas temperatur, hvor de kan æde og formere sig. At der er så høj en temperatur giver til gengæld sikkerhed for, at de ikke dør af kulde i vinter.

Når du opstiller din kompostbunke, smider du grenstumper, gamle staudestilke eller andet ned i bunden, som kan give lidt luftcirkulation, gerne ca. 10 cm. – Så kan du komme dit grøntaffald på.

Vi anbefaler anbefale, at du prøver at blande groft og fint. For meget fint kan brænde sammen, give ensilage.
Hvis du har rabarber, er bladene gode til at dække komposten med.

Kompostorm

Der er 1 produkt.

Viser 1-1 af 1 element(er)

Aktive filtre