Hvorfor Dør Mine Fisk? Sådan Holder Du Dine Fisk I Live

Skrevet d. 10. August 2020
Jumpstory

Med mindre du er fisker, så er det ikke en god ting, når dine fisk de dør. Det kan dog være svært at finde ud af, hvorfor fisk dør. Der er dog en lang række ting, som kan være skyld i, at dine fisk dør.

Der skal nemlig ikke ret meget til, for at dine fisk dør, så hvis du ikke er opmærksom på de forskellige problemstillinger, så kan du hurtigt komme til at stå med et akvarium fuld af døde fisk.

Undgå at dine fisk dør - Sådan holder du liv i dem

Når du tilsætter nye fisk til dit akvarium, er det vigtigt, at de får de optimale forhold. Akvariet skal derfor have været tændt og indeholde de rigtige plejemidler i godt en uge, inden du tilsætter dine fisk. Når du tilsætter dem, skal du sørge for, at du gør det i små mængder, så du ikke ændrer ved bakteriemængden i akvariet for meget på en gang.

Mængden af foder er noget, der gennem årene har kostet mange fisk livet. For meget foder ødelægger nemlig balancen i akvariet, samt får fiskene til at spise for meget. Og det slår dem simpelthen ihjel. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvor stor en mængde foder dine fisk skal have, før du begynder at fodre dem.

I langt hovedparten af dødsfald hos fisk i nye akvarier skyldes det, at fisken har fået en nitritforgiftning, hvilket skyldes en overophobning af affaldsstoffer i vandet. 

Har du et akvarium i balance, hvor mængden af fisk og foder er korrekt, så oplever du sjældent det. Men nitritforgiftningen opstår ved, at akvariet overblastes, så affaldsstofferne ikke omdannes til næringsstoffer til algerne og planterne i tide.

Husk derfor en afbalanceret tilføjelse af fisk til akvariet, foder minimalt og husk rengøring af dit akvarium.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find kvalitets mobil aircondition systemer samt utallige andre elektronikprodukter på avXpertens store webshop. 

Næste indlæg
Man skal være lavet af en speciel støbning for at være vild med reptiler, især de lidt større slanger, der for langt de fleste mennesker virker skræmmende. Faktisk er de skræmmende, fordi vi biologisk set er “kodet” til …
22. September 2020
Siden mennesket først begyndte at udforske havet, og også lang tid inden da, har det været myter og historier om de frygtelige uhyre, der fandtes i havet. Hvor disse historier kommer fra, kan være svært at spå om, men en…
De mere eksotiske krybdyr er ret sjældne i Danmark, hvor de kun kan ses i fangeskab. Blandt disse finder du en skægagame, som er blandt de første dyr, som øgle- og krybdyrsentusiaster støder på. Lær den lille australske…
De fisk du vælger at holde i dit akvarie bør aldrig være tilfældige, da der er nogle klare forhold du bør være opmærksom på inden. Der er nemlig nogle helt klare forhold som gør at dine fisk har det bedst, som du bør op…
Et akvarie kræver en hel del strøm afhængigt af størrelsen samt de forskellige enheder man har koblet til sit akvarie. Alt lige fra lys, pumper, filtrer osv. Kan kræve store mængder strøm som nok kan ses meget tydeligt …
Kuglefisk er en meget bred betegnelse for en bestemt familie af tropiske saltvandsfisk. Navnet er blevet givet grundet denne type fisks forsvarsmekanisme, hvor de ved at puste sig op får nogle pigge til at stå udad, for…
18. June 2020
Brakvand er et begreb som bruges af marinebiologer eller blot helt normale akvariefisk entusiaster. Men du undrer dig måske lidt over hvad brakvand egentlig er, og netop dette får du svar på i dette indlæg. Vi giver d…